Divočák v rybízovinné omáčce s knedlíkem

Zvěřina není každý den, dolaďte ji tedy k dokonalosti.

SUROVINY

600-700 dkg plece z divočáka

1 cibule

koření divočina

2 lžíce rybízového džemu

sůl

pepř

2 dcl červeného vína

domácí vývar na zahuštění 

trochu mouky

čerstvá paprika

cibule

petrželka

POSTUP

  1. Na oleji opražíme cibuli, přidáme maso a necháme pořádně orestovat, až pustí šťávu.

  2. Přidáme dvě lžíce koření a malinko podlijeme domácím vývarem, necháme dusit a po chvilce přidáme džem a promícháme.

  3. Podusíme a zahustíme moukou s vodou. Asi po 10 minutách nalijeme víno a necháme přejít varem.

  4. Knedlíky jsem dělal v mikrovlnce, s přidáním petrželky a muškátového květu, ozdobení vidíte.

 

 

zdroj: toprecepty.cz